ask.fm

 De ceva timp am observat că e mare senzație pe Facebook să o arzi pe ask.fm. Un site aparent banal unde lumea-ți pune-ntrebări și tu răspunzi apoi, pentru că, căcat, e total normal ca cineva să te întrebe ceva pe un site creat special pentru întrebări, în loc să te sune/scoată afară din casă și întrebat „bă, ce norii mă-tii mai zici?”.

 Mă amuză teribil faptul că oamenii sunt atât de plini ei încât simt nevoia să fie întrebați ceva în spațiul virtual, cerșind atenție prin statusurile de pe FB cu „ask me a question” sau morții mă-sii, ceva de genul. Adică, tu ca om, cât de plin de tine să fii încât să simți nevoia de a fii asaltat cu întrebări de la indivizi care te pot întreba de sănătate FAȚĂ ÎN FAȚĂ?!? Mă amuză teribil să văd cum crapă de oftică utilizatorii atunci când le sunt adresate întrebări anonime care deranjează. E superb.

 Am observat că media de vârstă a utilizatorilor e undeva la 16-17 ani și că majoritatea-s femele. Mă, înțeleg că vă place să fiți observate, dar nu așa. Folosind căcatul ăsta nu veți face nimic altceva decât să demonstrați că sunteți niște mici „târfe care cerșesc atenție” (attention whores), arogante, cu nasul pe sus, care au nevoia de a fii observate de semenii lor pentru a se simți ele mulțumite cu ele însele. Probabil că somnul e mai dulce dacă răspunzi la 10 întrebări, sau începi ziua cu bine văzând că lumea te caută.

 Hai să vă zic eu ceva. Dacă cineva vrea să vă întrebe ceva, vă întreabă la un telefon, un mesaj PRIVAT, o întâlnire REALĂ, nu pe un site care a fost conceput pentru a oferi informații despre voi. O da, pentru că cineva cu intenții rele poate să vadă lejer cine sunteți, unde învățați, cu cine umblați și mai știu eu ce, pentru CĂ SUNTEȚI ATÂT DE NAIVE ÎNCÂT SĂ RĂSPUNDEȚI LA GENUL ĂSTA DE ÎNTREBĂRI. Dar nah, poate e vârsta de vină, poate îmbătrânesc eu și nu mai știu ce e la modă.

 În fine, ca s-o dau și mai pe scurt: Nu mai căutați chestii care să vă crească stima de sine sau mai știu eu ce pe site-uri de genul. Sunteți penibili, toți userii de ask.fm, pentru că aveți nevoie de acceptul celorlalt pentru a vă simți bine cu voi înșivă.

 Hai noroc și pace!

Comentarii

Postări populare