Români

 Inițial voiam să scriu despre ask.fm și toate maimuțele care se dau interesante pe acolo, dar m-a lovit ideea pentru articolul ăsta ca un avion care lovește Turnurile Gemene.

 Mai demult, în pasajul de la Piața Unirii erau lipite niște postere și o oglindă, în cadrul campaniei „Români frumoși”. Erau acolo niște cetățeni care nu știu ce au făcut și vezi dom'le tre' să știm noi de ei că uite ce au realizat și de-aia sunt frumoși. Oglinda era pusă acolo pentru că „și tu poți fii un român frumos”.
 Și acum, pentru doza dură de realitate!!!

 Dragii mei români, care nu-mi sunteți dragi deloc, nu avem nevoie de campanii de genul. O, nu, nu vă gândiți că sunteți cu toții frumoși și nu aveți nevoie să vi se reamintească asta, că nu asta aveam de gând să spun. Nu. Sunteți aroganți, aveți nevoie să vi se gâdile ego-ul pentru că deh, ăștia suntem noi, trebuie să fim observați, trebuie să fim în centrul atenției și lăudați pentru faptele noastre. Hai să vă zic eu altă idee de campanie.

 Sunteți proști. Idioți. Dobitoci care se lasă păcăliți. Lași care tac mâlc și nu fac nimic. Sclavi. Dar asta e genetic, că încă din cele mai vechi timpuri am fost sclavi, ba ai otomanilor, ba ai ungurilor. Faptele noastre de vitejie istorică nu există. Sunt povești create pentru a ne mări nouă stima de sine. Și asta nu e bine. Să nu uităm că-n al Doilea Război Mondial am schimbat taberele, ca niște coarde cu două fețe ce suntem.
 Nu vă mai treziți dimineața spunând „sunt frumos/deșteaptă/descurcăreț/talentată” etc. Pentru că nu e așa. Treziți-vă dimineața gândindu-vă că sunteți nimic, gunoaie care stau fără să facă nimic. Grămezi de prostie care mimează interacțiunea inteligentă dintre oameni.

 Care-i scopul? Să cădeți în depresie. Să ajungeți la disperare. Să fiți plini de ură și de nervi. Atât de plini de ură și de nervi încât să fiți asemenea unei bombe cu ceas. Ca atunci când cineva vă va călca accidental pe picior să explodați și întreaba țară să explodeze o dată cu voi (la figurat, bineînțeles), astfel încât schimbarea să vină.

 Revoluție!

Comentarii

Rocs a spus…
Nu stiu ce sa zic, dar nu NOI am schimbat taberele. Nu NOI am fost sclavii nu stiu cui ca nu existam. Nu stiu ce contine ADN-ul tau, dar al meu sigur nu are intiparit nimic care sa ma faca sclava din nastere. Nici nu stiu ce faci tu in comparatie cu restul prostilor, al idiotilor si al dobitocilor care se lasa pacaliti... Si dragul de what's up a cantat el despre Base, dar nu l-am vazut in piata universitatii ca ia un microfon in mana si zice ceva. Revolutie pe facebook... Facem un event, dam invite si gata, de maine avem revolutie... Dar zic mai intai sa scapam de aroganta...

Postări populare