Trezirea

 Am să mă adresez la persoana a doua, singular, pentru o mai bună apropiere de cititori.
 Recomandări:

1. Citește „ Fight Club”, a lui Chuck Palahniuk.
2. Uită-te la filmul „God Bless America”.
3. Ascultă piesa asta:


 Trezește-te! Acum! Ești în comă. Ești mințit/ă zi de zi. Ți se spune ce e bun pentru tine. Ți se spune ce ar trebui să faci, ce scopuri ar trebui să ai, ce obiective ar trebui să atingi. Te face fericit/ă asta? Nu. Nu te minți, nu considera că e bine să faci asta. Nu mai fi oaie. Nu mai asculta de alții. Descoperă-te pe tine cu adevărat.

 Peste tot în reclame vezi oameni cu dinți perfecți, ten perfect, silueta perfectă, păr perfect. E manipulare. Asta nu e perfecțiune. Nu, nu ești perfect/ă așa cum ești. Perfecțiunea nu trebuie să fie o caracteristică a ta. Ești un jeg. Un sac de carne plin cu oase, tendoane, vene și terminații nervoase. Ești un nimic. O altă creatură care consumă oxigen cu nemiluita și elimină dioxid de carbon.

 Pregătește-te să mori. Se va întâmpla, cândva. Gândește-te bine la ce vrei să faci înainte să mori și fă acel ceva. Abandonează tot ceea ce crezi că iubești și te face fericit/ă. Mă refer la posesiuni materiale. Obiectele pe care le deții, ajung să te dețină pe tine.

 Lasă Facebook-ul. Lasă ziarele și televizorul. Citește cărți. Documentează-te. Plantează o floare, un pom. Fă ceva cu adevărat util. Nu mai trage de fiare pentru că vrei să ai un corp perfect. Nu există așa ceva. Nu trebuie să existe așa ceva. Căutarea perfecțiunii pentru a o atinge este masturbare. Ai lucruri mai bune de făcut cu timpul tău.

 Fă ceva care să te facă să te simți în viață. Bate-te cu cineva. Dă foc la ceva. Descoperă-ți instinctele animale și acceptă-le pe deplin. Conștientizează că ești un animal violent ținut în frâu de reguli și de legi care nu sunt pe gustul tău. Acționează atunci când cineva ia decizii pentru tine sau vorbește în numele tău.

 Deschide ochii și inspiră aerul ăsta poluat și jegos. Deschide ochii cu adevărat și observă-i pe cei din jur, ca niște animale proaste care trag încontinuu la plugul sistemului, pentru că așa au fost educați. Deschide-le ochii celorlalți. Abandonează rațiunea atunci când nu-și are rostul și abandonează politețea atunci când ai o zi proastă și ai fost călcat/ă pe pantof.

Comentarii

Ana Luiza a spus…
Nothing is real. Especially from where I'm standing..

Postări populare