Ora de muzică

 Bun, mai de mult făcusem o postare despre muzica rap de peste mări şi ţări, vorbind despre repăraşi rusnaci, japonezi şi alţii. Acum, vorbesc despre rap din State, de unde a început totul coane. Am să vă prezint aici nişte piese foarte bune, zic eu, şi zic bine pentru că hei, sunt un nebun care se consideră superior celorlalţi şi cred că e de datoria mea de a arăta lumii muzica bună pe care o ascult. Apoi, după ce lumea bagă la cap muzica respectivă, îmi e mai uşor să îi educ pentru a sluji în armata mea cu care voi schimba lumea după chipul şi asemănarea mea... CE?!?!

1. Aici este Machine Gun Kelly, zis şi MGK. Omu' are 22 de ani, e alb şi îl respect maxim pentru că e foarte apropiat de fanii lui, vorbind de fiecară dată cu ei, înainte sau după concerte. Plus, piesa asta are cel mai tare refren: "You can't see my tears in the rain/ Underneath we're all the same". Simplu şi superb.2. Căcat... Mă omoară piesa asta. Beat greu, versuri inteligente, pline de emoţie. Asta e genul de piesă care nu se ascultă, se simte, mai ales dacă ai pierdut pe cineva.3. O ador pe fata asta. Mi se pare super drăguţă, are un flow bun, seamănă la voce cu a noastră JJ (mooaaamă, JJ...). Plus zâmbeşte mult în clip. Având în vedere că eu nu o fac sau o fac foarte rar, zâmbetele ei mi se par ceva deosebit. Deci Gavlyn, much love and respect girl!4. Pfoai, coaie... Rupe piesa asta. Are un beat care te pune în cur. Felul în care băjeţii ăştia scuipă rima îmi aduce aminte de Nas, exact ca el, spun o poveste. Şi chiar spun povestea vieţii lor oamenii ăştia! Pe bune, mai bine tac şi vă las să aruncaţi o ureche aici. Cuvintele sunt de prisos.5. Shieeeeet! Băi, asta e una din cele mai caterincă piese pe care am auzit-o de curând. Macklemore se pişă pe atitudinea caracteristică noilor rapperi, anume "coaie, bani, faimă, ţoale scumpe, maşini etc". Nu. El e genul de om care cumpără haine de la magazine second hand şi e bucuros pentru că, după cum spune şi el, cu 20 de dolari în buzunar îşi permite o grămadă de chestii. Respect Macklemore!6. Nasty Nas... despre omu' ăsta nu se poate spune ceva ce nu s-a spus şi înainte. Rahat, e unul din cei mai buni artişti hip-hop în viaţă. Şi piesa lui, deşi cântă despre grijile sale ca părinte al unei fete de 17 ani, mă face să-mi doresc o fetiţă. Doar ca să pot simţi ce simte el.7. Îmi plac negresele. Îmi plac asiaticele. Îmi plac tipele scunde. Îmi plac tipele tatuate. Tipa asta le îmbină pe toate. Şi mai şi cântă.8. De Action Bronson am auzit prima oară la emisiunea online a lui Snoop Dogg/Lion, GGN. Omu' e un fel de Grasu XXL. Iar Riff Raff e unu' din cei mai dubioşi oameni pe care i-am văzut.9. Hei uite! Old Dirty Bastard a înviat şi a făcut echipă cu Chris Brown care şi-a lăsat barbă. Neah, ăştia sunt Meechy şi Juice, nişte băieţi caterincă, care bagă multă iarbă şi mult LSD şi scot piese bune, în genul ăsteia. Beat greu, de mers lent cu maşina, versuri inteligente încă de la bun început: "Today I purchased a coffin and I ain't even dying" ("Azi mi-am cumpărat un sicriu şi nici nu-s pe moarte"). Ce vrea să arate Meech? Inevitabilitatea morţii? Gândul că e împăcat cu faptul că o să moară? Sau poate e o trimitere către toţi haterii lor?


 Asta a fost tot dragilor. Audiţie plăcută!
 Pace!

Comentarii

Roxana Paduraru a spus…
Eu nu cu si anume cultura muzicala. mai ales asta de-i de departe... dar eu cu Akala da. si recunosc, rabdare sa ascult toate piesele astea de le-ai pus aici... nu... plus ca, asculti Haarp cord, nu mai am incredere in gusturile tale muzicale. Na, ca nu m-am putut abtine, soarele ma-sii de sinceritate...

Postări populare