Ghid: Cum să fii bărbat

 Hai noroc! Ai revenit pe blog-ul meu. Probabil că-ţi plac chestiile urâte/scârboase/bolnave sau stilul meu de a scrie. Poate te amuz. Poate nu. Poate citeşti sperând că o să ajungi să mă cunoşti destul de bine pentru a mă contacta pe privat şi a stabili o întâlnire cu mine pentru a mă schimba. Ţeapă, pierzi timpul degeaba. Pentru că sunt şi voi rămâne tipul ăsta nasol care tre' să comenteze tot ce vede. Un fel de Gică Contra, după spusele tovarăşului meu Axu (şi a maică-mii, că de acolo a auzit Axu de termenu' ăsta şi-acum mi-l bagă pe gât cu fiecare ocazie, băga-i-aş şi eu lui un pumn între omoplaţi).
 Dar iar am deviat aiurea rău de tot. M-am întors aici cu un nou ghid, de data asta hotărât să învăţ meltenii posesori de oo cum să se comporte ca nişte masculi. Aşa că dragilor, daţi-vă jos tricouţele roz mulate şi pantalonii roşii, luaţi un pantalon normal pe voi şi un loc şi pregătiţi-vă sufleteşte pentru ce urmează.

Părul
 Mă, ca bărbat e simplu. Păr scurt sau deloc. Ai dreptul la plete doar dacă eşti vreun metalist serios, cu trupă şi concerte sau vreun negrişor cu dread-uri. În rest, marş la căcat cu freza ta de om penibil, cu şuviţa care-ţi cade peste ochi şi cu bărbia ta fină ca un cur de bebeluş. Păi ce căcat e asta? Unde-i barba, nene? Mustaţa? Ciocu'? Eşti bărbat, nu băieţel, ce mă-ta-n cur faci?

 Tot la capitolul ăsta... LA CE SFINTE JDER TE EPILEZI MĂ PE PIEPT?!?! Ai o problemă cu tine însuţi? Nu-ţi iubeşti corpul? Nu-ţi place să fii bărbat? Dacă eşti imberb (adică nu creşte păru' pe tine, e ok. Sau dacă faci chimioterapie şi cade păru' de pe tine, nu prea e ok, dar ai prins ideea). Lasă covoraşu' ăla acolo, să aibă gagica pe ce pune capul când doarme pe pieptul tău.
 A, ai grijă la sprâncene. Să dea dracii să te pensezi ca damele. Înţeleg să te pensezi ca să nu ai monosprânceană, dar să ai sprâncene de femei? Să le mai şi vopseşti, cum a făcut o cunoştiinţă proastă de-a mea? Mă, ce e-n neregulă cu tine?

Băutură
 Salut cois. Ce bei acolo? Un Daiquiri de căpşuni şi banane, zici? Auzi, la ce vârstă ţi-ai pierdut coaiele? Zici că încă le mai ai? Nu, imposibil, un bărbat posesor de coaie nu ar bea aşa ceva. Ar bea bere. Sau whisky. Sau vodkă. Sau orice altceva. Dar nu băuturi pentru femei. Sau orice altă băutură cu paie spiralate, umbreluţe sau culori stridente. Ce, vrei să arăţi întregului bar că eşti un bărbat efeminat? Ia fugi şi bea o bere, ca un adevărat mascul cu păr pe piept ce eşti. Nu ca Axu.


Fotbal
 Orice bărbat care se respectă trebuie să aibă minim un bagaj de cunoştiinţe. Ca de exemplu, ce e ăla un corner, ce înseamnă 4-4-2, cine a fost Hagi, de ce e aşa faimos Bănel. Eventual să te uiţi la meci, din când în când. Măcar la naţională. Sau dacă nu te uiţi, măcar să joci niţel fotbal. Dacă nu pe bune, atunci FIFA sau PES. Nu ca Axu.


Table
 Eşti bărbat. Eşti la iarbă verde şi nu te ocupi tu de grătar, iar de fotbal nu ai chef. Dar trebuie să faci ceva. Pasul logic următor: joacă table. Orice bărbat, care bea bere, face grătar şi are păr pe piept ştie să joace table. Nu ca Axu.


Limbaj
Interzisă folosirea diminutivelor. Şi a prescurtărilor de genu' "frumu", "drăgu", "mulţu" sau altele de genul (Nu ca Radu). Fă din când în când referire la organele tale genitale. Dar nu mereu. Nu tre' să-l ai pe paul mereu în gură, altfel o să fii considerat felator profesionist. Şi nu-ţi doreşti asta.


Comportament
 Un bărbat adevărat dă noroc, strângând mâna ferm. Nu se atinge delicat pe spate cu tovarăşii lui. Le fute o lopată ţărănească pe spate. Un pumn prietensc în coaste. Nu face cu mâna, ci arată muie sau ridică sobru capul în direcţia cunoscutului său mascul.


Vestimentaţia
 Ei bine, ai învăţat să te porţi ca un mascul, să vorbeşti ca unul şi să bei ca unul. Acum tre' să te îmbraci ca unul. E simplu. Fără haine în culori stridente. Şi eşti ok. A, şi fără pantalonaşi strâmţi care să-mi arate picioarele tale ca scobitorile. 'Te-n nas de hipster!


 Cu plăcere meltene! Sunt bucuros că te-am putut ajuta!
 Pace!

Comentarii

Axu a spus…
Ce frumu si dragu din partea ta sa ma pomenesti in postulet.
Multu!

I find this post hard to fap...
Ovi a spus…
Axule, eşti un cancer.

Postări populare