Manifest

 (Bună seara, dragi cititori şi cititoare! Sper că sunteţi bine cu toţii şi sper că veţi rămâne alături de mine până la finalul acestui articol. Nu vă cer decât să aveţi răbdare şi să parcurgeţi aceste rânduri cu atenţie. Lectură plăcută vă doresc.)

 Români, treziţi-vă! Vă convine mediul în care trăiţi? Chiar vă place cum suntem priviţi de restul mapamondului? Cum puteţi trăi în starea asta de lene şi de ignoranţă? Aveţi cu toţii pretenţii de cetăţeni europeni dar aruncaţi ambalaje pe jos, nu acordaţi prioritate în trafic şi claxonaţi încontinuu în ambuteiaje. Bine mă, că eşti tu deştept, să ştii că imediat se descongestionează traficul dacă claxonezi ca un bou. Nu te gândeşti că deranjezi, şi nu mă refer doar la ceilalţi şoferi, ci şi la pietoni sau locatari, depinde de zona unde apare ambuteiajul. Sau idioţii care depăşesc viteza legală, pentru că tre' să ajungă repede nu-ştiu-unde şi apoi înjură când primesc amendă. Hai sictir bă! Puteai lejer să pleci cu 5-10 minute mai devreme ca să nu trebuiască apoi să goneşti ca nebunu'.

 Români, am auzit că nu mergeţi la vot. Mă bucur tare mult. Sincer, trăind într-o ţară democratică în care dreptul la vot este un drept constituţional, voi alegeţi să nu ieşiţi din casă pentru a vă alege omul care să vă reprezinte. Iar apoi, ca nişte fini cunoscători, care nici măcar nu votează, discutaţi despre politică şi oameni politici de parcă sunteţi academicieni special instruiţi în domeniul respectiv. Futu-vă-n cur de nenorociţi, cum puteţi comenta când voi nu depuneţi niciun efort pentru a schimba ceva. "Păi ce, votu' meu nu contează". Ba da, vită proastă ce eşti, BA DA! Dacă te duci fain frumos la urne şi pui ştampila nu mai iese ăla pe care nu-l haleşti. "Da mă, dar adversaru' lui nu-mi place". Vai steaua ta de prost/proastă, poţi anula votul. Te duci şi pui ştampila în toate căsuţele pentru fiecare candidat. Se anulează votul, nu se mai fac măgării, nu mai votează altcineva pentru tine. Şi pentru idioţii care continuă să înjure oamenii de la putere: mai bine vă înjuraţi pe voi, că voi sunteţi proştii care i-au ales sau nu aţi ieşit la vot împotriva lor.

 Apropo, aţi auzit de Catedrala Mântuirea Neamului? Da, aia de 400 de milioane de euro. COAIE, CUM E POSIBIL AŞA CEVA? La ştiri se spune mereu, vai dom'le e criză, vai nu sunt bani, hai să construim o catedrală de 400 de milioane de euro. Pare logic, nu? A şi pe site-ul oficial găsiţi într-un colţişor un buton prin care să donaţi bani pentru construirea ei. Sigur, sigur, noi să donăm, popii nu. Bă ce şmecheri sunt ei! Apropo, ştiţi că nu trebuie să daţi niciun ban pentru cununia religioasă? Nu? Aflaţi acum. Biserica Ortodoxă Română spune că preţul unei cununii este egal cu 0 lei. Surprinzător, nu?

 Că tot vorbim de biserică, hai să mai arunc o pastilă. În România sunt 18 300 biserici, 4 700 şcoli şi 425 spitale. E totu' ok, nu? Educaţia e la pământ, da' măcar avem unde merge să ne rugăm. Poate aşa luăm BAC-ul. Copii idioţi. Fete imature care suferă din dragoste încă de la 12 ani (urât din partea ta Mickey Mouse, să faci fetele să sufere), băieţi cu pantaloni roşii şi freze asemănătoare (ştiţi la ce mă refer, moţul ăla ridicat gen Johnny Bravo). Nu citiţi decât statusurile de pe Facebook şi subtitrările de la filme pentru că sunteţi prea reduşi pentru a învăţa o altă limbă. Beţi, fumaţi, vă drogaţi încă de mici, înjuraţi, le vorbiţi de sus celor mai mari ca voi. Vai morţii voştri, pe vremea mea, dacă se băga un puţoi de 12 ani în seamă cu altu' de 18 îşi lua bătaie. Era vorba de respect, ceea ce nu mai există azi.

 Părinţi şi voi sunteţi vinovaţi. Pentru că nu sunteţi un model demn de urmat de odorul vostru. La ce să citiţi o carte când puteţi citi Libertate. La ce să vă uitaţi pe Discovery când rulează seriale de căcat menite să vă tâmpească pe alte canale. Copilul imită comportamentul vostru idioţilor, pentru că voi sunteţi cei cu care interacţionează cel mai des. Copilul vostru e sfânt, învaţă, dar profesorii au ceva cu "puiul" şi de-aia pică la BAC. Nu mai faceţi copii dacă nu sunteţi în stare să-l creşteţi cum trebuie. În loc să îi alimentaţi curiozitatea spunându-i poveşti sau legende sau uitându-vă la documentare despre animale (ăştia mici iubesc animalele) împreună, preferaţi să îl lăsaţi în faţa televizorului sau calculatorului, la nişte desene total idioate.

 Iar voi, intelectuali, nu mai vegetaţi. Ştiu, sunteţi câţiva acolo care doresc schimbarea şi care au idei pentru ca aceasta să apară, dar acţionaţi, nu mai staţi. Dacă ignoraţi o problemă, aceasta nu va dispărea. Când vedeţi cârduri de oameni care citesc Libertatea pasa-ţi-le o carte bună care să le deschidă creierele. Dacă se uită ciudat şi râd de voi, una scurtă în plexul solar. E de ajuns ca să se înveţe minte. Că poate sunt ei proşti şi mulţi, dar proştii ştiu de frică.

 Pace şi cunoaştere fraţilor! Dacă nu, una în plexul solar apoi cunoaştere fraţilor!
 Ovidiu, om ca toţi oamenii, dar mai ales român

Comentarii

Anonim a spus…
Bravos ba . Ai ouaaa??? Frumos . Asa DA.
Axu a spus…
TL...DR

Glumesc;))

Postări populare