Epilog

 Salut! Aici Naratorul Nenumit, care încă nu a murit, ci doar a dispărut puţin din peisaj din motive ce nu pot fi divulgate (leeeeeeeeneeeeee). În ultima noastră aventură alături de Frumuşeanu Constantin, Beţivul Savant şi Leroy (şi ăla cu nume nasol, hăhă, Scuipil, hăhă) am observat că aceştia au fost capturaţi de stăpânul intergalactic Bl'orhg... Nu staţi, am greşit povestea. Ăăă, Lee Hong, un membru al Triadelor i-a prins pe eroii noştri la înghesuială şi acum cei patru sunt în rahat până în gât. Tot ce putem face e să-i urmărim cu atenţie şi să le urăm să ţină gura-nchisă.

 Palatul imperial al lui Hong, biroul mafiotului chinez. Cei patru eroi stau faţă în faţă cu interlopul care le zâmbeşte superior. Acesta li se adresează:
 - Domnilor, admir efortul depus pentru a ajunge până aici. Sunteţi oameni ambiţioşi şi tocmai din această cauză trebuie să vă omor. Nu de alta, dar sunt sigur că la un moment dat aţi fi devenit nişte ghimpi în coaste pentru mine. Însă, ca să vă demonstrez că am şi eu totuşi o inimă, şi nu mă refer la inima rivalului meu Chen Ming, vă voi oferi o ultimă masă.
 Cei patru se uitară unii la alţii şi, acceptându-şi soarta, merseră până la bucătărie, unde îi aştepta ultima masă. Mâncară în tăcere, sentimentul morţii inevitabile apăsând greu pe umerii lor. Singurul care nu mânca era Beţivul Savant, care avea în faţă o ladă cu şase sticle de bere chinezească. Ţinea ultima bere în mână şi mai lua din când în când câte o duşcă, uitându-se în tot acest timp în podea. Un paznic mătăhălos se plimba prin spatele lor, asigurându-se că prizonierii sunt liniştiţi.

 Beţivul Savant sparse tăcerea cu nişte cuvinte indescifrabile.
 - Ce spui acolo? întrebă paznicul.
 - Am spus, grăi cerşetorul ridicându-şi privirea în care se citea determinare şi furie, că ştiu kung-fu.
 - Arată-mi, strigă atunci bătrânul ofiţer iar Beţivul se conformă, doborând paznicul în doar câteva secunde.
 - Dar cum, ce? vru să întrebe Trotilescu, însă omul străzii îi răspunse până să termine toată întrebarea.
 - Alcoolul e de vină. Ştiam că singura şansă de scăpare pentru noi e ca eu să consum alcool. Oricum, trebuie să ne grăbim, avem o oră la dispoziţie până etanolul dispare din organismul meu.

 Peste 59 de minute, în faţa restaurantului. Mafioţii chinezi sunt urcaţi într-o dubă de Poliţie, pentru a fi duşi la secţie, ultimul care urcă fiind chiar Lee Hong, care le strigă eroilor:
 - Aş fi scăpat fără nicio problemă, dacă n-aţi fi fost voi trei şi Beţivul Savant!
 - Ei bine gaşcă, cam asta a fost. Însă, am primit invitaţia asta acum câteva zile, e pentru noi toţi, spuse Frumuşeanu Constantin şi scoase un plic din buzunarul pantalonilor. Pe el nu era trecut decât numele celor patru şi o adresă. Pe verso era scris "Aberaţia sau cum poţi vorbi cu tine însuţi". Mergem?
 - Da, vru să spună Leroy însă răspunsul îi fu acoperit de o explozie imensă ce distruse restaurantul chinezesc din spatele lor. CE MAMA DRACU' A FOST AIA?!?!
 - Pentru efect, spuse Beţivul care purta ochelari de soare, şi începu să meargă alături de ceilalţi în direcţia opusă exploziei.
 Undeva, pe fundal, se auzea piesa "Cool guys don't look at explosions" de la The Lonely Island.


                                                                    FIN.

Comentarii

Postări populare