Lucruri care mă supără

 Buei, a trecut ceva de când nu am mai scris, am o grămadă de idei, tre' să-mi fac ordine în ele, tre' să postez penultimu' episod din saga ofiţerului Frumuşeanu Constantin (moaaamă, am o idee pentru final, va rupe tot), în fine, vorbărie multă şi proastă, cum fac eu de obicei.
 În fine, mă tot gândeam aşa ca tot omu' şi mi-am dat seama că sunt două lucruri care îmi strică toată buna dispoziţia (mă rog, sunt mai multe, dar azi mă ocup doar de două):

 Maidanezii. În mod normal, îmi plac animalele. Pe bune, chiar am plâns când mi-a murit câinele. Îmi plac pisicile, papagalii, ţestoasele etc. Şi-mi plac mult câinii. Când o să fiu de capu' meu, în apartamentu' meu sau pe unde o să aterizez, vreau să fiu mândrul posesor al unui patruped aparţinând rasei canine. Dar totodată urăsc maidanezii. Băi, urăsc câinii vagabonzi ca pe altceva. Şi-n Vâlcea au devenit o reală problemă, serios vorbesc. De exemplu, cam acum o săptămână, stăteam pe balcon la tovarăşu' CeKa, la o vorbă, o bere şi o briză răcoroasă. Şi cum stăteam noi fain-frumos, pac, trosc, bum, hau-hau, apare o haită de câini în stradă. Am numărat împreună cu omul şi am ajuns la aceeaşi concluzie: 12. 12 câini doar la un bloc. Mai sunt şi la mine în spatele blocului vreo 5. A ajuns să-mi fie frică să plec din zona blocului noaptea ca să nu mă atace nemernicii. Mereu auzi lătrături sau ţipete. "Stimabilul" dom' primar spune că au fost făcute nu-ştiu-ce sondaje şi râmnicenii nu sunt deranjaţi de maidanezi. Ei, căcat, pe bune? Eu nu am fost întrebat. Pe mine mă deranjează. Eu vreau să-i văd linşaţi.
 Dar, dacă fac eu pe eroul salvator pentru binele comunităţii şi mă arunc între câini ca un spartan în mijlocul perşilor, tot nu e combinaţie. O să sară fosilele (a se citi nebunele de peste 60 de ani care nu au familie, deci îşi concentrează dragostea şi atenţia pe ce le e la îndemână) că sunt eu rău, că ce-am cu bietele animale, că ele nu atacă decât oamenii răi. Zău coaie? Şi copiii care se joacă bine mersi fără să-i deranjeze sunt răi? Şi elevul de liceu care se întoarce pilit de la discotecă bucuros că a agăţat ceva în seara aia e rău?
 Mai era căcatul ăla cu sterilizatul câinilor. Crezi tu că asta îi va face mai puţin agresivi? Hai să o luăm logic, dacă eu aş rămâne fără boaşe, crezi că aş vomita curcubee de fericit ce sunt? Normal că nu! Nu spun neapărat că tre' toţi omorâţi. Facem nişte adăposturi speciale, băgăm în ele doar câinii cuminţi, îi dăm spre adopţie, ăia care nu sunt ridicaţi de nimeni sunt eliberaţi după o lună pe stradă. În vreme ce bulangii care muşcă şi mârâie devin pastă de mici pentru restaurantele de pe Dealu' Negru. Aşa da. Dar în fine, asta-i doar ideea mea.

 Vegetarienii. Aici e treaba complicată. Nu am nimic cu ăia care sunt vegetarieni pentru a duce o viaţă mai sănătoasă (deşi nu te poţi dezvolta cum trebuie fără carne, zic eu). Vegetarienii sunt de două tipuri, ca ţigările, ca să spun aşa: strong şi light. Ăia light mai papă un pui, un peşte, un ou, o brânză etc, aţi prins voi ideea. Ăia strong nu se ating de nimic animal. Şi ăia strong de multe ori sunt idioţi din ăia îndoctrinaţi cu "animalele au drepturi". Nu. Animalul nu munceşte să-mi asigure mie pensia. Animalul nu votează pentru mine. Animalul nu vine să-mi repare mie calculatorul. Singurul drept al animalului e să fie delicios când ajunge la mine în farfurie.
 Îmi place că sunt oameni care spun "vai ce drăguţ e porcuşorul/mieluţul/puiul ăla de găină, cum să îl omori", în timp ce eu mă gândesc că ar merge tare bine tras la grătar cu nişte muştar/mujdei de usturoi şi o bere lângă. Serios acum, animalele nu au drepturi. Decât atunci când ajung la conducere, dacă înţelegi aluzia mea fină.

 Eu v-am lăsat dragilor, dragelor şi naşpeţilor care îmi citiţi blog-ul doar ca să strâmbaţi din nas la cât de bădăran sunt. Pace!

Comentarii

CRISTI a spus…
Si porcul satanei te deranjeaza :)))?
Verdeaţă a spus…
bai, dar tu scrii numai saparari pe blog [-( fii mai bright and shiny :))
Ovi a spus…
Neah, dar sunt chestii de care îmi aduc aminte în metrou în drum spre casă şi îmi place să vorbesc despre ele

Postări populare