sâmbătă, 21 aprilie 2012

Reţeta de la miezul nopţii

 Salutări nocturne! O să intru direct în subiect. Sunt o persoană care mai obişnuieşte să stea trează până târziu şi, totodată, sunt şi o persoană pofticioasă (sau după spusele altora "un mâncău"). Cum stăteam mai devreme pe laptop, pac, trosc, şobolanu' din burtă şi-a cerut porţia. Şi după îndelungi cugetări m-am decis să fac o salată. Rapidă, simplă şi săţioasă.

 Într-o caserolă am pus o linguriţă de smântână, două linguriţe de muştar a la Dijon (adică ăla cu boabe), sucul de la juma' de lămâie, sare şi piper (pentru că nu sunt adeptul uleiului şi oţetului). Am amestecat bine-bine, apoi m-am apucat să prelucrez ingredientele. Am tăiat fâşii un ou fiert şi două felii de şuncă presată, apoi am tăiat cubuleţe un castravete şi o bucată de brânză foarte bună din Italia (Caciotta Alpina se numeşte, recomand telemeaua ca înlocuitor). Am pus totul în vasul respectiv, am mai adăugat o conservă de ton (după ce am scurs uleiul), am pus capacul şi am amestecat totul. Cu ocazia zgomotului făcut de mine s-a trezit tata care a gustat din chestia încropită de mine pe moment, concluzionând că "e bună bă".

 Deci:
  • 1 linguriţă smântână
  • 2 linguriţe muştar a la Dijon
  • zeama de la o jumătate de lâmâie
  • sare, piper
  • 1 ou fiert tăiat fâşii
  • castravete tăiat cubuleţe
  • 2 felii de şuncă tăiate fâşii
  • 1 bucată de brânză tăiată cubuleţe
  • 1 conservă de ton.

 Poftă bună, noapte bună şi pace!

Niciun comentariu: