Convingeri, principii, păreri

(Continuare din postul anterior) Spuneam că am principii. Cred în chestii care nu se mai respectă azi. Cred în onoare, demnitate, respect.

Dar nu se mai caută asta în ziua de azi. Cel mai tare mă doare când văd tipi de 18+ ani care nu comentează în faţa unor coinaci pentru că, vezi dom'ne, e ruda lu' nu-ştiu-cine şi nu e voie să dau în el. Pe dracu'! Când eram eu mic îi priveam cu frică pe cei mari şi îmi aduc aminte bine că noi, ăştia mici, nu aveam voie să ieşim cu ei. Era vorba de respectul faţă de vârstă, în fine, erau alte vremuri.

Nu suport "gura lumii". Nu îmi plac bârfele, nu suport generalizarea sau etichetarea unor oameni din motive de rahat. Mereu auzi pe cineva "bă ce prost/proastă e X". De unde ştii mă tu? Ai petrecut o zi lângă omu' respectiv ca să vezi ce şi cum? Taci din gură şi nu mai vorbi aiurea despre un individ pe care nu-l cunoşti.

Legat de asta, cel mai tare mă irită "alintarea" fetelor cu apelativul de "curvă" sau "târfă". De ce spui asta mă? Zici că s-a cordit cu mulţi? Aşa, şi? Cât timp nu e pe bani şi e din plăcere e ok, e o fată ca toate celelalte cu o nevoie umană. Nu vă mai daţi sfinţi şi mironosiţe.

Nu-mi plac banii. Efectiv îi urăsc pentru că toţi aleargă după asta. De ce? O să fi mai fericit cu ditai suma în cont/buzunar? Chiar crezi că banii nasc fericire? Nu e aşa. Cum zicea şi Notorious B.I.G. "Mo' money, mo' problems". Nu alerga după bani că trece viaţa pe lângă tine. Ieşi afară, distrează-te, nu spun să nu munceşti, dar fă-o cât să fi tu satisfăcut, cât să îţi poţi asigura un trai decent.

Şi cel mai important, trăieşte fiecare clipă. Nu refuza mereu toate oportunităţile. Acceptă, vezi ce se întâmplă, apoi râzi când rememorezi ce s-a întâmplat. Fii om, bucură-te că trăieşti şi fă-ţi viaţa cât de frumoasă poţi.

Pace!

Comentarii

Ești prea tensionat, frăție.
De acord cu principiile tale, dar...sincer...știi prea bine că fără bani nu te poți mișca în societate. Toți spunem că suntem adepți ai sintagmei„ Banii n-aduc fericirea”...dar tot noi, suntem ăia toți care asta urmărim toată viața, siguranță materială :)
Ovi a spus…
Ma, una e sa ai siguranta materiala (de acord, eu vreau bani cat sa-mi ajunga sa traiesc decent si linistit) si alta e sa alergi in permanenta dupa bani. Nu se face treaba asta.
Tensionat? De ce? Am dreptate la unele, stii bine.

Postări populare