Despre etnobotanice si legalizarea marijuanei

S-au redeschis "magazinele de vise". Naspa pentru unii, fericire maxima pentru altii. Oricum, acu' cateva zile umblam din blog in blog si am dat de o chestie interesanta. Cica nu zorelele si salvia ar fi chestiile pacatoase din produsele de fumat. De fapt, acele produse de fumat contin scortisoara, miere si ceva plante relativ inofensive si, marea surpriza, ... un canabinoid sintetic. "Si ce" o sa zica lumea, ce-i asa grav la el? Pai e grav fratilor. Acest canabinoid creat de om (ca doar d-aia ii zice sintetic, nu?) e de patru ori mai potent decat canabinozii obisnuiti si, conform unor studii, da dependenta. Te pune pe ganduri cat de cat, nu? De exemplu, in Olanda (da frate, Olanda) sunt interzise produsele etnobotanice.
Ca tot vorbim de Olanda si de canabinoizi, lumea are o falsa impresie despre situatia marijuanei acolo. O sa explic pe limba tuturor: BA, E DOAR TOLERATA, NU LEGALA!!! Deci, daca esti olandez si ai chef de un mic joint in parc risti sa iei amenda (sau sa faci parnaie), pentru ca nu ai voie sa fumezi de capul tau. Nu ai voie sa consumi in locuri publice, nu ai voie sa cultivi, singurele locuri in care poti savura un gigi fara sa ai probleme sunt coffee-shop-urile special amenajate.
Ca tot ziceam de legalizare, nu sunt de acord sa se legalizeze la noi. Sincer. Oamenii fumeaza pentru ca e ceva interzis si asta le ofera o senzatie de satisfactie. Daca treaba s-ar legaliza ar urma o nebunie de cateva luni apoi lumea s-ar potoli. De ce? Pentru ca e legala frate, nu mai tre' sa te ascunzi. Oamenii s-ar reorienta, ar cauta alt drog. Si nu as vrea sa vad toata populatia Romaniei cu acu-n vena sau cu "faina" la nas.
Frate, fiecare cu opinia personala pana la urma. Chiar nu sunt de acord cu legalizarea marijuanei la noi in tara, asta sunt, asa gandesc.
A da, inca o chestie... de fapt doua. Prima: nu o sa mai postez recenzii, nu ma caracterizeaza si oricum nu m-as tine de treaba. A doua: o melodie pe tema discutata mai sus. Auditie placuta!

Comentarii

RaDu` a spus…
Da frate.....frate, frate. Ai abuzant de cuvantu`asta. Ma....ai dreptate. In orice caz nu e o chestie buna. Nu conteaza ca-i slab sau usor...e drog. Mai bine legalizeaza anumite evenimente.
Ovi a spus…
Acum depinde si ce fel de evenimente. La ce anume te gandesti? Si stiu ca am folosit cam mult cuvantu' respectiv, my bad.

Postări populare